}

9:00 - 18:00

info@lana.bg

v

087 8842015

Q

Всички продукти

Адаптогени

Детоксикация

Костно-ставно здраве

Срещу вируси и бактерии

Аминокиселини

Ензими

Лична грижа и красота

Срещу паразити и гъбички

Етерични масла

Антиоксиданти

Стомашно-чревно здраве

Билки и екстракти

Имунитет

Отслабване

Сърдечно-съдово здраве

Витамини и минерали

Колаген

Пребиотици и пробиотици

Хепатопротектори

Коригиране на кръвната захар

Пациентите с диабет са изправени пред трънливия проблем с диетата. Тя е неразделна част от лечението на диабета. Ежедневно трябва да се следят броят на калориите и качеството на храната, така че да не предизвикат големи колебания на кръвната захар. Изследванията показват, че псилиум триците могат да повлияят положително на диабета. Добавянето им към режима на хранене води до намаляване на постпрандиалната кръвна захар, както и до контролиране на глюкозата в кръвта за по-дълъг период от време. Това се доказва от намаляването на гликозилирания хемоглобин с 2-3%. При диабет той разкрива средното ниво на кръвната захар през последните два до три месеца и се приема, че 7 % гликозилиран  хемоглобин е показател за добър гликемичен контрол и ефективно лечение. При по-високи от 7 % стойности е нужна промяна на лечението, а при над 10% съществува реален риск от хронични усложнения. Ето защо е изключително важно фибрите да присъстват в режима на пациентите с диабет.

За влакинините в Колонхелп и влиянието им върху диабета.

Много хора търсят естествено лечение – да регулира кръвната захар без странични ефекти. КолонХелп се препоръчва, като допълнително лечение на диабет (като добавка на фибри). Семената от лен и псилиум в Колонхелп съдържат разтворими влакнини  и предотвратяват бързото преминаване на глюкозата от храносмилателния тракт в кръвта. Това играе важна роля при регулирането на кръвната захар при пациенти с диабет.

В допълнение, диетичните фибри дават бързо усещане за ситост и помагат за здравословно отслабване. Справянето с килограмите е основен приоритет за пациенти с диабет тип 2. В този смисъл Колонхелп e ефективно естествено лечение, защото води до загуба на тегло без да нарушава баланса на тялото. Връзката между намаляването на килограмите и ниската кръвна захар е безспорна. Над 90% от хората с диабет тип 2 имат наднормено тегло. Отслабването предотвратява диабета, забавя прогресията му и подобрява контрола на глюкозата в кръвта.

Как помагат фибрите:

 • Фибрите намаляват флуктуациите на глюкозата в кръвта, като по този начин предотвратяват хипогликемичните атаки при пациенти с диабет.
 • Предотвратяват сърдечно-съдовите заболявания, като се свързват с излишния холестерол и мазнини. 
  Известно е, че рискът от сърдечно заболяване е шест пъти по-висок при пациент с диабет, отколкото при здрав човек.
 • Предотвратяват констипацията и натрупването на токсини в тялото. Пациентите с диабет са по-склонни да страдат от констипация. Ето защо добавка Колонхелп е още по-полезна за тях.

Проучване за диабетици, проведено от проф. Джеймс Андерсън от Университета в Кентъки, води до съответните изводи.
Диабетици, подложени на диета богата на фибри намаляват дозата на инсулин след няколко седмици. Джеймс Андерсън обяснява как работи това естествено лечение – “Диетичните фибри предотвратяват бързото преминаване на глюкозата в кръвта през стените на червата и така се понижава кръвната захар”.

Други предимства при загуба на тегло, заради приеманият Колонхелп са по-ниското кръвно налягане, понижаване на холестерола и риска от сърдечна аритмия.

Клинични проучвания за псилиум.

100 гр. семена от псилиум съдържат 71 гр. разтворими фибри, препоръчвани за гликемичен контрол при диабет. Колонхелп намалява нивата на кръвната глюкоза и гликозилирания хемоглобин при пациенти с диабет тип II. Абсорбцията на глюкозата намалява значително в присъствието на псилиум (12,2%). Нивото на С-пептида и отделянето на глюкоза в урината на 24 часа се понижават с 14,9% и 22,5%. Също така понижава нивата на общия холестерол и LDL с 7,7% и 9,2% и пикочната киселина с 10%, което е особено важно за пациентите с диабет.

Изследване в Кентъки университет (USA) показва, че разтворимите фибри от псилиум действат благотворно при пациенти с диабет тип 2. В изследването са включени мъже с диабет тип 2 и умерена 
хиперхолестеролемия. Някои пациенти получават 5,1гр. псилиум два пъти дневно в продължение на осем седмици, а останалите получават плацебо. Глюкозата и холестеролът се измерват два пъти седмично. Общият холестерол и нивата на LDL холестерол спадат съответно с 8,9% и 13,0% в групата с псилиум за разлика от плацебо групата.

Изследване в ”Institute and research group” (Durango, Mexico) показва, че псилиум може да се използва, като адювантна терапия за пациенти с диабет тип II, за намаляване на холестерола и кръвната захар. Участниците получават 5 гр. псилиум фибри три пъти на ден, преди основните хранения. След 6 седмици се отчита значително намаляване на холестерола и по-добър контрол над кръвната захар.

Омега 3 мастни киселини при диабет

При задържане на над 10кг. от нормалното телесно тегло, рискът от диабет се увеличава минимум три пъти . Честотата на диабет е и по-висока сред хората, които консумират много наситени мазнини от животински произход и затова се препоръчва консумацията предимно на полиненаситени мазнини. Освен на фибри, Колонхелп е източник на Омега 3 незаменими мастни киселини. Тези здравословни мазнини се съдържат в семената на основната съставка на Колонхелп. Това е още една добра причина да го препоръчваме, като допълнителна терапия при диабет.

Омега-3 мастни киселини са особено препоръчителни за пациенти с наднормено тегло, диабетици и за тези, които имат високо кръвно налягане. Проф. Тревор Мори и колегите му от университета в Западна Австралия са показали, че диети богати на ненаситени мастни киселини от тип омега 3- 6- 9 подобряват глюкозния метаболизъм при диабетиците. Омега 3 в Колонхелп има много важна роля при понижаване на кръвното налягане. Семената в продукта са най-лесно усвоимата форма на омега 3 и омега 6.  Омега 3 от ленените семена намалява риска от инфаркт, инсулт и проблеми с кръвообращението.

Проучване в САЩ сравнява ползите от омега 3 в рибеното и в лененото масло, като допълнителна терапия при диабет. Според проучването, рибеното масло намалява нивата на триглицеридите, но увеличава нивата на лошия холестерол. Също така при диабет рибеното масло намалява нуждата от инсулин, но повишава нивата на кръвната глюкоза. Предимствата на омега-3 киселини в лененото масло са ясни. Те намаляват нивата на триглицеридите и не повлияват метаболизма на глюкозата и холестерола, какъвто е случаят с рибеното масло.

Колонхелп при усложнения на диабет.

Съществува комплекс от заболявания, които са взимосвързани: диабет, хипертония, затлъстяване, хиперхолестеролемия.

При липса на ефективно лечение, след дълги години диабет, тялото се декомпенсира и се появяват всякакви усложнения на очите, бъбреците, нервите. Пациентите с диабет са податливи на инфекции. В повечето случаи имат нарушена чревна проходимост или гастрит, гастро-дуоденална язва, венозен застой в лигавицата на 
дванадесетопръстника, констипация. Констипацията може да наруши целия баланс на човека с диабет, който така или иначе е много крехък.

Колонхелп намалява стомашната киселинност, успешно се справя с констипацията, премахва токсините и възстановява баланса на чревната флора.

Лечението на диабет може да има доста странични ефекти, като например увреждане на цялата храносмилателната система, реакции на свръхчувствителност, увреждане на черния дроб, чести инфекции и хранителни непоносимости. Тези проблеми могат да бъдат успешно разрешени  с Колонхелп.

Без адекватно лечение, пациентът с диабет може да получи необратими усложнения :

 • Повишен риск от съдови нарушения, атеросклероза и инсулт.
 • Забавено ходене, болки в краката.
 • Исхемична кардиопатия до миокарден инфаркт.
 • Сексуална импотентност при мъжете.
 • Диабетна ретинопатия, водеща до слепота.
 • Бъбречна недостатъчност- бъбрекът на пациент с диабет развива сериозно състояние, ако нивата на кръвната глюкоза непрекъснато нарастват над 180 mg / dl;
 • Диабетна невропатия: увреждането на нервите е причина за болка и скованост на горни и долни крайници.
 • Нарушения на стомашно-чревния тракт или пикочните пътища със затруднено уриниране.
 • Повишена податливост към инфекции.

И все пак, ако пациентът е на подходящото лечение и приема Колонхелп, като добавка на фибри и детоксикатор,  усложненията на диабет могат да се избегнат.

Колонхелп може да се приема ежедневно, без прекъсване. 100% натурален, без странични ефекти и с благотворно влияние върху цялостното здраве.

Add address

България

X