}

9:00 - 18:00

info@lana.bg

v

087 8842015

Q

Всички продукти

Адаптогени

Детоксикация

Костно-ставно здраве

Срещу вируси и бактерии

Аминокиселини

Ензими

Лична грижа и красота

Срещу паразити и гъбички

Етерични масла

Антиоксиданти

Стомашно-чревно здраве

Билки и екстракти

Имунитет

Отслабване

Сърдечно-съдово здраве

Витамини и минерали

Колаген

Пребиотици и пробиотици

Хепатопротектори

Вероятно сте чели за куркумина – характерната съставка, изолирана от корена на куркумата преди около 200 години. Смята се, че значителна част от легендарните лечебни свойствата на традиционната индийска подправка се дължат на този полифенол. През последните десетилетия той и влиянието му върху човешкото здраве станаха обект на множество научни  изследвания.

Те установяват, че съединението наистина има обнадеждаващи характеристики, които сумарно водят до забавено остаряване и повишаване на здравето и качеството на живот на възрастните. Но се натъкват и на един голям недостатък – то е с много ниска бионаличност.

Как доказаните ползи от куркумина станаха достъпни за човешкия организъм

Оказва се, че специфичният за куркумата фитохимикал преминава много бързо през храносмилателния тракт, чернодробният му метаболизъм също е бърз и много малка част от приетото се усвоява. Така организмът трудно може да усети благотворното му влияние. Това налага търсене на варианти за увеличаване на бионаличността му. Един от тях е прием на куркумин заедно с пиперин (вещество, изолирано от черния пипер), който увеличава усвоимостта му в пъти.

Изследователите проучват различни възможности за увеличаване на нивата на свободния, несвързан куркумин в кръвта и така се стига до патентования Longvida Optimized Curcumin  на Verdure Science. Чистият куркумин се покрива с лецитин (фосфолипид) и стеаринова киселина при специални условия. Капсулиран в трилипидна матрица, той успешно  преминава през храносмилателния тракт и достига в желаните количества в кръвта и прицелните тъкани – несвързан и със запазена активност. При това се задържа доста по-дълго в тялото – характеризира се със 7,5 часа полуживот срещу 2-3 часа за стандартния.

След като с Longvida Optimized Curcumin стана възможна доставката на оптимални количества куркумин в човешкия организъм и пълноценното им усвояване, вече е лесно да се възползваме от конкретните ползи, които полифенолът носи за човешкото здраве.

Как работи куркуминът Longvida

Longvida куркумин в тялото се ориентира към различни сигнални молекули и е активен на клетъчно ниво, което обяснява разностранните ползи за здравето. Прегледът на изследванията върху жълтия полифенол навежда на извода, че до голяма степен те се дължат на антиоксидантните му и противовъзпалителни свойства. Точно тези негови характеристики обуславят пределно широкото му  действие – от влияние върху настроението и познанието до подобряване на метаболизма, на работата на сърдечносъдовата система и на червата.

Антиоксидантно действие

Оксидативните увреждания, нанасяни от свободните радикали на мастните киселини, протеините, ДНК и други важни структури и субстанции, са един от механизмите за възникване на множество заболявания и на остаряването. Longvida куркумин на Verdure Science проявява антиоксидантното си действие на различни нива:

  • неутрализира успешно свободните радикали;
  • прекъсва веригата им подобно на витамин Е;
  • подобрява системните маркери при оксидативен стрес;
  • активира собствените антиоксидантни сили на организма.

Противовъзпалително действие

Като противодейства на оксидативния стрес, куркуминът Longvida минимизира едно от условията за хроничното възпаление.

Освен това се проявява като основен превключвател на възпалението, който действа и директно, но и на ниво:

  • провъзпалителни ензими;
  • възпалителни фактори;
  • възпалителни цитокини.

Това му позволява да контролира хроничното възпаление, което е в основата на съвременните хронични заболявания, и да осигурява превенция срещу тях, да подкрепя имунния отговор.

Приемът на куркумин Longvida подобрява екземите, псориазиса и други възпалителни кожни проблеми. Носи облекчение при артритни болки. Подобрява функцията на  ендотела (лигавицата на кръвоносните съдове) и като облекчава притока на кръв, намалява напрежението на сърцето. Оптимизира нарушения метаболизъм основно чрез влияние върху обмяната на липидите и подобряване на инсулиновата чувствителност. Съдейства за детоксикирането на черния дроб и бъбреците и за оралното здраве. Препоръчва се при диабет, затлъстяване, алергии и астми и др. Оказва благотворно влияние при активно трениращи.

Помага за контрола на възпалителни и дегенеративни състояния на очите. За разлика от останалите видове куркумин, Longvida прониква през кръвно-мозъчната бариера и подобрява общото здраве на мозъка, запазва остротата на ума при напреднала възраст, противодейства на невродегенеративните процеси (при болестта на Паркинсон), множествената склероза и т. н. При това терапевтичните му ефекти са мощни и дълготрайни.

Действието на свободния куркумин на молекулярно ниво предотвратява – поне в лабораторни условия – възникването на рака. Учените се надяват той да осигурява и лечението му.

Въздействието му върху мозъка

Размножаването на невроните и образуването на нови връзки между тях зависят от невротрофичния фактор (BDNF) – специфичен хормон на растежа, произвеждан в мозъка. С ниските му нива се свързват депресиите и болестта на Алцхаймер. Longvida куркумин подтиква производството на BDNF и повишава нивата му. Това активира невроните, подобрява паметта, изостря ума и се очаква да се противопоставя на невродегенеративните процеси. Трябва да се отбележи и способността му да намалява амилоидните плаки в мозъка.

Longvida Optimized Curcumin е достъпен и у нас

Longvida Optimized Curcumin е достъпен и у нас като активна съставка на хранителната добавка Longvida® Brain Curcumin . Тя е предназначена за подкрепа на мозъчната дейност. Действа добре при възстановяване след прекаран инсулт, травми и мозъчно увреждане, съдова деменция и симптоми на Алцхаймер. Успокоява напрежението, подобрява познавателните процеси, подкрепя преодоляването на стреса и умората.

При препоръчителните средно дневни дози не дава нежелани странични ефекти.

С Longvida® Brain Curcumin ще усетите спокойствие и умиротвореност още след първия прием!


Източници:

https://vs-corp.com/longvida/?fbclid=IwAR1cRPT9zxN5DVTyACcLtA49QtYCIMUUwjmLDEd8bHXoJ2GcDw6ZePyXjus

https://marketing.vs-corp.com/longvida-science

https://marketing.vs-corp.com/longvida-vascular-research?hsCtaTracking=3e63c173-f3db-4fb7-807a-7b2ef0452d85%7C778790fe-e5a5-4717-b94e-2641c0654446

https://www.nutritionaloutlook.com/article/still-gold-turmeric-studies-are-revealing-new-and-surprising-benefits

https://www.laboratoire-optim.com/en/what-is-longvida-slcp-curcumin-capsules/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6559772/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/

https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric#section3

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21571027/

Add address

България

X