}

9:00 - 18:00

info@lana.bg

v

087 8842015

Q

Всички продукти

Адаптогени

Детоксикация

Костно-ставно здраве

Срещу вируси и бактерии

Аминокиселини

Ензими

Лична грижа и красота

Срещу паразити и гъбички

Етерични масла

Антиоксиданти

Стомашно-чревно здраве

Билки и екстракти

Имунитет

Отслабване

Сърдечно-съдово здраве

Витамини и минерали

Колаген

Пребиотици и пробиотици

Хепатопротектори

Малко хора знаят, че здравето на дебелото черво се отразява на здравето на кожата. Дебелото черво е най-големият вътрешен орган, като неговата задача е да абсорбира храна, хранителни вещества и вода. Функцията на кожата е не само да организира всички други органи, тъкани, кръвоносни съдове и мускули заедно, но и да позволява на тялото да диша.

Друга функция на кожата е да премахва токсините. Изпотяването, например има не само охлаждаща роля. При процесът на изпотяване се отварят порите и се отделят токсините от тялото. Ето защо хората, които използват дезодоранти и синтетични средства против изпотяване са изложени на риск от развитие на различни видове рак на кожата, тъй като тези продукти блокират способността на тялото да премахва токсините през кожата.

Когато видите някой, който страда от кожни проблеми, това е ясна индикация, че нещо подобно се случва и в дебелото черво.

ЗДРАВИТЕ ЧЕРВА

Здравите черва успяват да извлекат нужните  фитонутриенти от храната и да ги доставят до клетките. Причината хората, които консумират големи количества плодове и зеленчуци да имат значително по-здрава вид е че тези храни не само подхранват кожата, но и прочистват червата. Този процес детоксикира и обновява цялата храносмилателна система, подобрява здравето, а кожата отразява целият процес.

ВОДАТА, ХРАНОСМИЛАНЕТО И КОЖАТА

Друга съществена прилика между тези два органа е положителното въздействие на водата върху тях. При хронично дехидратиран човек, работата на дебелото му черво е забавена, отпадъчните продукти остават много по-дълго в тялото, освобождават токсини и причиняват отравяне. Водата помага за по-доброто движение и по-бързото прочистване на червата. Тя е важна и за поддържане на здрава и красива кожа. На практика всички тъкани остават „парализирани“ на клетъчно нивo без вода. Те се свиват и губят способността си да функционират правилно.

ЗА ЕЛАСТИЧНОСТТА НА ТЪКАНИТЕ

Хората, които пият много вода, а не  кафе, сок, и подсладени напитки имат видимо по-здрава кожа. Същите тези хора имат и много по-здрави черва, въпреки че това не се вижда. Друга интересна прилика между червата и кожата е че тяхното здравословно състояние е пряко свързано с еластичността на тъканите, а тя от своя страна зави от храненето. Тази верига може да бъде подпомогната от минерали, като силициев диоксид или от хранителни вещества, като колаген. Доброто усвояване на протеините е също от значение. Растителните фибри преминават през тялото, като пречистват храносмилателният тракт и така увеличават многократно абсорбцията на хранителни вещества.

Здравата тъкан на дебелото черво е еластичната тъкан. Същото важи за кожата. При хранителни дефицити, протеиновите влакна във всички клетки губят своята гъвкавост. Това неизменно засяга кожата, дебелото черво, разбира се и други органи.

При човек, който се състарява твърде бързо , всъщност се наблюдава втърдяване на влакнестата съединителна тъкан на кожата. В същото време бъбреците и черния дроб не работят ефективно и не успяват да отстранят токсините от кръвта. Това компрометира метаболитните процеси в дебелото и тънките черва, мозъка и сърцето и се отразя директно и на кожата. С други думи, кожата е чудесен показател не само на храносмилателното и чревното, но и на общото здраве.

Всичко което създава проблем на храносмилателният тракт, създава проблем и на кожата. Причината, която се крие зад акнето, обриви, екземи и др.  е често същата, която създава дискомфорт в дебелото черво. Можете да направите  много изводи от състоянието на кожата, като обърнете специално внимание на тялото си и  интерпретирате очевидните знаци на здраве и болест.

КАК КОЛОНХЕЛП ПОМАГА ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШАТА КОЖА ?!

Колонхелп повлиява положително на здравето на кожата чрез диетичните фибри в състава си. Въведените във формулата на Колонхеп влакнини гарантират ефективна детоксикация на цялото тяло и поддържане на здрав и младежки вид на кожата. Това се случва, защото:

  • Колонхелп увеличава многократно абсорбцията на хранителни вещества. Така кожата получава всичко, което й е нужно, за да бъде здрава, млада и красива.
  • Колонхелп регулира чревната проходимост и изчиства токсичните вещества от дебелото черво и по този начин предотвратява автоинтоксикацията.
  • Колонхелп се свързва с дразнителите и вредните вещества, извежда ги извън тялото и това намалява значително кожните проблеми.
  • Колонхелп има благотворен ефект върху общото здраве на цялото тяло и това се вижда по красивата, младежка кожа още след първия направен курс на лечение с него.

Add address

България

X